De Corona-pandemie. Stress of ZEN?

DeniseLaan-LifestyleExpert&Coach-16.JPG

Terwijl ik ondernemers om mij heen erg in de stress zie schieten bij alle maatregelen die worden opgelegd, kan ik oprecht zeggen: het hele gebeuren zet mij op persoonlijk en zakelijk vlak behoorlijk aan het denken. En als altijd; in a challenging way. Natuurlijk merk ik ook dat alle zeilen even moeten worden bijgezet voor de meeste mensen. De plannen lopen nu eenmaal anders en hierop anticiperen levert werk op. Afgezien nog van het feit dat het natuurlijk verschrikkelijk is wat er met alle zieke mensen en nabestaanden gebeurt raakt dit nu steeds meer mensen. En dat raken kan naar mijn idee ook op een wat meer relaxte manier.

Ik zie al deze maatregelen voornamelijk als een kans op alle gebieden, met name bedrijfsgroei en meer aandacht voor het gezinsleven. 

Het gezinsleven? Echt wel. 

Ik vond het boek van Bronnie Ware, een Australische vrouw die al jaren werkzaam is als stervensbegeleider, zó fascinerend. Toen ze schreef over haar ervaringen tijdens dit zware werk kwam ze tot een top vijf levenslessen van stervenden. En wat zien we daar onder andere in? Juist. Mensen, met name mannen, hebben spijt van het vele werken en de tijd die ze met hun kinderen hebben gemist.

Minder werken, meer tijd en aandacht maken voor elkaar. Nu kan dat. Nu 'moet' dat.

Kindjes 'verplicht' thuis? Geniet van ze! Thuiswerken? Kijk eens goed om je heen en bedenk hoe je je eigen huis nóg fijner kunt maken. Samen lunchen, ook al wordt de boterham misschien wat minder goed belegd... Eet dan minder brood, helpt ook nog eens tegen een opgeblazen gevoel. Neem de tijd die vrijkomt voor lief. Het is nu niet anders, dus omarm deze mogelijkheden. En wat denk je van de reistijd die nu even wegvalt. Ik denk dat veel mensen eindelijk weer eens een gezond slaapritme krijgen en niet alleen hun smartphone maar ook zichzelf kunnen opladen.

En over die bedrijfsgroei? Yep. Als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg. Nu we worden gedwongen, ook business-wise, te kijken naar andere mogelijkheden, ontstaan er veel meer creatieve oplossingen. Echter, als je vanuit stress gaat handelen omdat er ineens veel werk wegvalt dan is het een grotere uitdaging om het zo te kunnen zien... Valt er werk weg dan komt er tijd voor in de plaats. Ik heb misschien wat makkelijker praten omdat mijn partner een vaste baan heeft. Maar hoe groter de noodzaak om geld te verdienen, hoe harder je jezelf aan het werk kunt zetten om het anders dan anders te gaan doen… Vanuit rust, niet vanuit stress. Relax dus, makkelijk gezegd, makkelijk geoefend, en er ontstaan prachtige nieuwe ideeën!

Word vindingrijk om je business te laten groeien, zeker in deze online wereld.

En voor mij is het op zakelijk gebied alleen maar gunstiger. Want met name mijn mannelijke cliënten, die nu inderdaad vaker thuis zijn, bellen vaker in voor hun personal training-videosessies. Want ook online kan ik je uitdagen, my power has no limits!

En jij? Hoe ga jij er de komende weken voor zorgen dat je hier sterker uit komt? Door ook volgens mijn visie te gaan trainen? De gym is immers niet echt de plek waar je wilt zijn...

Denise (1982) werkt als ondernemer en personal trainer en ontwikkelde haar skills bij de Koninklijke Marine, de Nationale Politie en als oprichter van 3 bedrijven. ‘‘Slim fit blijven zonder gym vergt veel kennis, creativiteit en doorzettingsvermogen. Door mijn ervaringen aan boord van marineschepen en in mijn vak als hoofdagent en politietrainer heb ik een unieke methode ontwikkeld die zeer geschikt is om snel, allround en met plezier fit en sterk te worden''. Denise is lid van het opsporingsteam van Hunted NL, schrijft graag en is tevens motivational speaker over de onmisbare aspecten van mentale veerkracht.